Януковичі та Клюєв залишаються під санкціями ЄС – рішення суду

Януковичі та Клюєв залишаються під санкціями ЄС – рішення суду

Оновлено
Укрінформ
Віктор та Олександр Януковичі, а також Андрій Клюєв залишаються під чинними обмежувальними заходами Європейського Союзу.

Таким є рішення Суду Євросоюзу, ухвалене на апеляцію родини Януковичів, а також Андрія Клюєва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У сьогоднішньому рішенні Загальний суд ЄС скасував дії ЄС відносно трьох українців та скасував замороження активів, запроваджених у період із 6 березня 2014 року до 5 березня 2016-го. Однак Загальний суд ЄС підтвердив заморожування активів, уведене у період із 6 березня 2015 року до 6 березня 2016 р.", - зазначили у Суді ЄС.

Як відомо, Рада ЄС вперше запровадила санкції проти деяких колишніх українських високопосадовців у березні 2014 року терміном на один рік. Після того вони двічі подовжувалися – у березні 2015-го та у березні 2016 років.

Перелік осіб, проти яких застосовуються санкції, а саме замороження і повернення незаконно привласнених коштів української держави, розміщений на сайті Ради ЄС.

Йдеться про блокування активів 16 осіб.

Під санкції потрапили екс-президент України Віктор Янукович і його сини Олександр і Віктор, колишній голова МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і його син Артем, екс-голова СБУ Олександр Якименко, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров і його син Олексій, екс-голова президентської адміністрації Андрій Клюєв і його брат Сергій, колишній заступник Адміністрації Президента Андрій Портнов, екс-голова Міністерства юстиції Олена Лукаш, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, підприємець Сергій Курченко, екс-міністр освіти та науки Дмитро Табачник, екс-голова Міністерства охорони здоров'я Раїса Богатирьова і колишній радник Януковича Ігор Калінін та інші.

Ці особи підозрюються у незаконному привласненні державних активів України. Список українських чиновників, підозрюваних у корупції, скоротився, адже було виключено екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову та Віктора Януковича-молодшого через його загибель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-