Кернес відхрестився від земельних афер

Кернес відхрестився від земельних афер

Укрінформ
Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що нічого не знає про кримінальну справу, пов'язану з роздачею земельних ділянок, і вважає її політичною. 

Про це він сказав журналістам у міськраді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви запитуєте, з чим пов'язані санкції на виїмку документів у справі про роздачу землі? Не знаю, коли виникла справа, я про неї ніколи не чув. Чому виникла зараз? Чогось вичікували. Можна було в будь-який час після революції пред'являти позов на злочини проти народу. Тому ця справа суто політична", - заявив Кернес.

Він також наголосив, що рішення про виділення землі приймає міська рада. 

"Наскільки я розумію, якщо діяти в правовому полі, землю виділяє виключно міськрада. Не міський голова, не секретар, не директор юридичного департаменту, а міськрада. Рішення приймається колегіально. До цього питання узгоджувалися з державними органами. На момент виділення землі діяли певні норми Земельного кодексу, в ухвалі суду є посилання ще на законодавство УРСР", - сказав Кернес.

За його словами, ніякої злочинної групи у цій справі немає.

Між тим, відповідаючи на запитання журналістів, який його статус у цій справі зараз, Кернес сказав: "Мій статус  - Харківський міський голова". 

Зараз, за його словами, в будівлі міськради проходять обшуки у ряді департаментів, але про їх результати йому невідомо: "Не можу сказати, що вилучено, не бачив протоколів з обшуків".

Журналісти спробували пройти на інші поверхи будівлі, щоб поговорити зі слідчими, але їх не пустили представники СБУ.

Як повідомлялося, Генпрокурор України Юрій Луценко сьогодні вранці повідомив, що з 7 ранку проводяться обшуки в приміщеннях, які належать меру Геннадієві Кернесу і матері народного депутата Михайла Добкіна. Він також наголосив, що плануються "десятки обшуків".

За його словами, це пов'язано з кримінальним провадженням за фактом розкрадання 654 га землі на суму 4 мільярди гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-