ЄС і Данія запускають в Україні антикорупційну програму на €16 мільйонів

ЄС і Данія запускають в Україні антикорупційну програму на €16 мільйонів

Укрінформ
Єврокомісар з політики сусідства та розширення Йоганнес Ган і міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен 16 вересня оголосять про нову програму для підтримки усіх українських органів із боротьби проти корупції.

Про це повідомляє у Фейсбуці представництво ЄС в Україні.

"Підтримка охоплюватиме консультації, навчання та зміцнення потенціалу; матеріальна допомога надходитиме у формі ІТ-устаткування та програмного забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Про програму із бюджетом у 16 млн євро буде оголошено після спільної зустрічі з керівництвом українських антикорупційних інституцій та головою комітету Верховної ради з питань запобігання та протидії корупції.

Із цієї суми внесок Євросоюзу становить 15 млн євро, решта – кошти Королівства Данії.

У представництві ЄС зазначили, що програма покликана надати необхідну підтримку новим антикорупційним інституціям, які розпочали роботу в Україні. Допомогу у здійсненні нагляду за цими органами отримає Верховна Рада, надано буде підтримку громадянському суспільству та медіа, аби ті могли виконувати роль своєрідних служб контролю та нагляду.

Програму впроваджуватиме Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA), що має великий досвід в управлінні проектами у сфері належного врядування в Україні та за кордоном.

До складу DANIDA будуть залучені інші країни-члени, зокрема з Центральної та Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-