Петренко переконаний, що спецконфіскацію ухвалять наступного тижня

Петренко переконаний, що спецконфіскацію ухвалять наступного тижня

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається на прийняття закону про спецконфіскацію, який спрямований на повернення арештованих коштів, вкрадених режимом Януковича з державного бюджету України.

Про це він заявив в четвер під час презентації у Києві проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення у дохід держави необгрунтованих активів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми напрацювали той законопроект, ту нову версію, в принципі, і попередні версії могли бути вже законом, але ми в цій (новій — ред.) версії зняли всі міфи, всі спекуляції щодо запровадження нового інституту спецконфіскації в цивільному процесі. І я переконаний, що цей законопроект повинен стати законом найближчим сесійним тижнем, тобто на наступному тижні. Вчора український уряд схвалив даний законопроект», - сказав Петренко.

За його словами, новий законопроект про спецконфіскацію відповідає всім стандартам і вимогам, які існують в Європейському Союзі.

Міністр наголосив, що наявність такого інструменту, який відповідає європейським стандартам, дасть можливість, отримавши рішення українських судів, направити ці рішення до країн-членів ЄС, з якими Україна має відповідні конвенції, для стягнення тих корупційних активів, які заморожені в цих країнах, на користь Української держави.

«Щоб не повторювались ті випадки, коли через бездіяльність правоохоронних органів України кошти стягуються в національні бюджети, а не в бюджет України, і не повертаються українському народу, як стороні, яка потерпіла від тих маштабних корупційних схем», - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-