Обшуки у Кернеса пов’язані з земельними аферами – Геращенко

Обшуки у Кернеса пов’язані з земельними аферами – Геращенко

Укрінформ
Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко прокоментував обшуки, які Генпрокуратура і СБУ проводять сьогодні в приміщеннях, що належать меру Харкова Геннадію Кернесу, а також в будівлі міської ради.

Як заявив він ефірі телеканалу "112 Україна", правоохоронці зібрали матеріали про порушення законодавства з боку чиновників мерії. Зокрема, підставним особам було передано понад 600 га харківської землі.

"Щодо дій посадових осіб Харківської міської ради та міської влади вже давно було зібрано матеріали про значні порушення в земельній сфері, зокрема з махінаціями у виділенні землі. Багато років в Україні діє законодавство, згідно з яким землю необхідно було виділяти через аукціон. Однак знаходили лазівки, через які процедуру обходили, виділили понад 600 га харківській землі для різного роду підставних осіб. Після чого ця земля далі реалізовувалася на вторинному ринку. Щодо даного випадку зібрано матеріали кримінального провадження, які дозволили генпрокурору отримати дозвіл суду на проведення обшуку. Якщо буде достатньо доказів, у цій справі будуть висуватися підозри конкретним посадовим особам", - прокоментував нардеп.

Раніше стало відомо, що в Харкові силовики проводять обшуки в приміщеннях, що належать високопосадовцям. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що обшуки проводяться в приміщеннях, що належать меру Геннадію Кернесу і матері нардепа Михайла Добкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-