Глава МЗС Британії хоче збереження санкцій проти РФ

Глава МЗС Британії хоче збереження санкцій проти РФ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував міністру закордонних справ Великої Британії Борісу Джонсону за чітку позицію Лондону щодо підтримання незалежності і суверенітету України.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже вдячний як міністр за дуже послідовну, чітку позицію щодо підтримки нашої незалежності, нашого суверенітету, нашої свободи і наших орієнтирів", - зазначив Клімкін.

Він зазначив, що разом з міністром закордонних справ Великобританії вони обговорили питання, які стосуються двостороннього порядку денного.

"Великобританія нам допомагає у побудові системи боротьби з корупцією, у розвитку статегічної комунікації і в боротьбі з російською пропагандою", - сказав Клімкін.

Водночас глава МЗС Великобританії зазначив, що його країна вважає своїм завданням збереження санкцій проти РФ і буде працювати спільно з ЄС в цьому напрямку.

"Щодо санкцій ЄС. Я думаю, що б ви не говорили про ЄС, але один з ключових питань і важливою темою зараз є те, що ми повинні продовжити санкції, і це те, що я хотів би підкреслити перед президентом Порошенко, і Павлом (Климкиним - ред.) сьогодні", - сказав Джонсон.

Міністр закордонних справ України також, відзначив те що Великобританія "буде послідовно допомагати нам у реформуванні митної системи і навіть у впровадженні парламентських стандартів транспарентності".

Клімкін висловив сподівання, що наступного разу буде шанс зустрітись під час Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-