Штайнмаєр та Еро згодні, що місія ОБСЄ необхідна на лінії розмежування

Штайнмаєр та Еро згодні, що місія ОБСЄ необхідна на лінії розмежування

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та голова МЗС Франції Жан-Марк Еро під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком погодилися, що місія ОБСЄ має бути присутня на лінії розмежування на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу за результатами зустрічі міністрів з Главою Української держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розмовляли про наші спільні зусилля, як досягти реального розмежування вздовж лінії. Ми підтвердили важливість наших спільних зусиль, але будемо і надалі працювати, аби представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ були присутні у районах розмежування, таким чином, щоб не було можливості і надалі дестабілізувати ситуацію там", - сказав міністр.

Клімкін наголосив, що безпека - це не тільки ефективне припинення вогню чи подальші кроки з розмежування, а насамперед ефективний моніторинг з боку спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Зі 100-відсотковим доступом на основі 24/7, тобто цілодобово по всій території Донбасу. Це можливість для ОБСЄ моніторити, що відбувається вздовж ділянки українсько-російського кордону, який поки що не знаходиться під контролем України", - зауважив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-