ПАРЄ приймає спікерку РФ як дорогого гостя - Ар'єв

ПАРЄ приймає спікерку РФ як дорогого гостя - Ар'єв

Укрінформ
ПАРЄ анонсувала окремо зустріч її президента зі спікером Ради Федерації Росії, у той час, як у Страсбурзі на саміт голів парламентів збираються представники 47-ми країн-членів та партнерів асамблеї.

«Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Aграмунт, і глава Ради Російської Федерації Валентина Матвієнко зустрінуться в Страсбурзі у середу, 14 вересня 2016 року о 15:15 за день до відкриття саміту голів європейських парламентів», - йдеться у повідомленні.

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв критично відреагував на дії Аграмунта на своїй сторінці у Facebook.

«Президент ПАРЄ та голови політичних груп Асамблеї приймають у Страсбурзі як дорогого гостя російську спікерку верхньої палати Матвієнко. Ту саму, яка голосувала за введення російських військ в Україну. Може тепер зникнуть питання у тих, хто вважає, що нам треба залишатись в ПАРЄ за будь-яких обставин. Бо весь цей парад перед московською гостею скидається радше на плазування вельми зацікавлених чимось осіб», - написав парламентарій, нагадавши, що Матвієнко з 2014 року був заборонений в'їзд до ЄС.

Напередодні Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба анонсував на свой сторінці у Facebook "політичне шоу". 

«Завтра розпочнеться шоу - конференція голів парламентів, на яку приїде з Росії Валентина Матвієнко. Та сама, одна з архітекторів агресії проти України. Про це ми вам розкажемо окремо. Стежте за нами тут і в Твіттері на www.twitter.com/UKRinCoE. Гарного усім дня і високої продуктивності праці!», - йдеться у його дописі.

Як повідомляв Укрінформ, президент ПАРЄ Педро Аграмунт, перебуваючи у Москві 6-7 вересня закликав зберігати діалог з російським парламентом. Він заявив, що Росія важлива, оскільки без її активної участі ПАРЄ «не зможе ефективно боротися з тероризмом, не зможе знайти вирішення кризи в Сирії та в Україні». На його думку, асамблея повинна зберегти канали зв'язку з російським парламентом і вивчити «всі можливості діалогу парламентської дипломатії». Очільник ПАРЄ також висловив сподівання, що Росія у січні 2017 року повернеться до сесійної зали у Страсбурзі. У Москві Аграмунт також запросив відвідати Страсбург спікерів обох палат російського парламенту, Валентину Матвієнко та Сергія Наришкіна, які досі перебувають під санкціями ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-