Справа проти Авакова відкрита за зверненням

Справа проти Авакова відкрита за зверненням "Центру протидії корупції" - ГПУ

Укрінформ
Кримінальне провадження стосовно міністра внутрішніх справ Арсена Авакова відкрито за зверненням ГО "Центр протидії корупції".

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Після звернення ГО "Центр протидії корупції" до Генпрокуратури було відкрито кримінальне провадження. Проте звинувачення проти нинішнього міністра внутрішніх справ можуть трактуватися як предмет уяви, що не може бути підставою для переслідування міністра", - написала вона.

При цьому Сарган зауважила, що кримінальні провадження за заявами наклепників "були і будуть". "На жаль, для когось це професія, а в пострадянському суспільстві і спосіб дискредитації. Досить згадати кримінальні провадження для перевірки заяв Капліна, які не підтвердилися", - заявила вона і зазначила, що пошук розбіжностей між керівниками правоохоронних структур є марним. І в ГПУ, і в МВС, за її словами, усвідомлюють, що мають спільного ворога - злочинність і корупцію - проти чого ведуть боротьбу.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко заявив про відкриття кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після звернення голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Пізніше Шабунін заявив, що звертався до Національного антикорупційного бюро, а не до ГПУ, тому не розуміє про яке кримінальне провадження йдеться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-