Кабмін створив Раду для боротьби з відмиванням доходів

Кабмін створив Раду для боротьби з відмиванням доходів

Укрінформ
Уряд створив Раду з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів № 613.

«Кабінет Міністрів України постановляє: утворити Раду з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у складі згідно з додатком», - йдеться у постанові.

Згідно з постановою уряду, керівником Ради призначено голову Державної служби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського, заступником голови Ради визначено першого заступника голови Держфінмоніторингу Андрія Ковальчука.

Загалом до складу Ради увійшло 30 осіб, представники всіх державних органів, у тому числі Національного антикорупційного бюро України. Крім цього, до роботи у складі Ради включено представників саморегулюючих організацій, що пов'язані з роботою фінансових ринків, у тому числі незалежних асоціацій банків України.

У постанові зазначається, що створення Ради є важливим елементом підготовки України до 5-го раунду оцінки системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Комітетом експертів Ради Європи MONEYVAL, який заплановано на березень 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-