Шабунін: Із заявами щодо Авакова звертався не до ГПУ, а до НАБУ

Шабунін: Із заявами щодо Авакова звертався не до ГПУ, а до НАБУ

Укрінформ
Голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін прокоментував заяву генпрокурора Юрія Луценка щодо відкриття кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я не можу зрозуміти, про що Луценко казав у прямому ефірі. Жодна справа, яка стосується Авакова, не є в його підслідності. І всі наші заяви про злочин, а їх було кілька, йшли не в ГПУ. Тому для мене велика таємниця, про що говорить Юрій Віталійович, будемо це офіційно з’ясовувати. У нас немає справ проти людини. КПК передбачає просто початок кримінального провадження, обвинуваченою стає людина після отримання підозри. Якщо ми зверталися із заявами, то до НАБУ (Національне антикорупційне бюро, - ред.), не до ГПУ", - заявив він.

У той же час Луценко заявив про відкриття кримінальної справи проти Авакова після звернення Шабуніна.

Раніше Шабунін заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не повідомив про конфлікт інтересів у розслідуванні щодо нардепа Котвіцького, яке веде МВС, що і стало підставою для прохання призначити службове розслідування щодо чиновника.

Мова йде про розслідування щодо народного депутата Ігоря Котвіцького, якого підозрюють у тому, що він вивів в офшор 40 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-