Ващиковський хоче продовження діалогу щодо Волинської трагедії

Ващиковський хоче продовження діалогу щодо Волинської трагедії

Укрінформ
Попри розбіжність поглядів на складні сторінки спільного минулого (Волинська трагедія – Ред.) Польща й Україна ніколи не припиняли діалог у цій площині і спільно намагаються відповісти на питання, що стало його причиною. Це є важливим чинником для побудови спільного майбутнього.

Про це йдеться у статті  “Відкриті двері для України” глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського, опублікованій у польському виданні Rzeczpospolita перед його візитом в Україну.

“У Польщі та Україні по-різному оцінюємо події, наслідки яких для наших народів були трагічними. Хоча ці оцінки породжують багато емоцій, ми спільно намагаємося відповісти на складні питання, що було причиною запланованих і здійснених з жорстокістю злочинів людьми, які були нашими сусідами і з якими ми не вели жодної громадянської війни”, - написав Ващиковський.

Він зазначив, що в наближенні позицій з питання Волинської трагедії сторони повинні спиратися виключно на факти. “Тому в діалозі з українськими партнерами ми чітко акцентуємо, що не можемо погодитися на спроби інтерпретації цих фактів за принципом симетрії”,-  зазначив Ващикоський.

Міністр підкреслив, що попри різні емоційні заяви, Варшава і Київ ніколи не припиняли історичний діалог, в чому видно “важливий елемент будування кращого майбутнього для наших країн та народів”.

“Ми послідовно зміцнюємо Польщу й Україну від втручання у наші відносини тих сил, які зацікавлені їх руйнуванням і послабленням добросусідських зв’язків між поляками та українцями”, - підкреслив Ващиковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-