Ар'єв: Питання у ПАРЄ вирішуються за допомогою

Ар'єв: Питання у ПАРЄ вирішуються за допомогою "ікорної дипломатії"

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи питання вирішуються за допомогою "ікорної дипломатії".

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи нардеп від "БПП" Володимир Ар'єв.

"Є три резолюції, прийняті самою Асамблеєю Ради Європи, є статут Ради Європи, який чітко говорить про критерії, яким повинна відповідати країна-член цієї організації. Якщо країна не відповідає, до неї можуть застосувати санкції. Якщо буде знижений рівень санкцій, отже, Асамблея приймає все, що відбувається. Незважаючи та те, що вимоги до РФ, прийняті в резолюціях, не були виконані, вони тоді йдуть проти власного рішення. Тоді це теж буде підставою для української делегації говорити, що ми не можемо продовжувати роботу", - заявив Ар'єв.

За його словами, рішення приймаються там "через корупційну складову".

"Тому що я бачив, на жаль, що в Парламентській асамблеї Ради Європи питання вирішуються з допомогою ікорної дипломатії", - зазначив він.

Нагадаємо, Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – відразу після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. 28 січня 2015 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій подовжила санкції проти Росії і позбавила її права голосу до квітня. На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року.

17 січня 2016 року стало відомо, що Росія відмовляється від участі у січневій сесії ПАРЄ, щоб уникнути продовження санкцій. У травні повідомлялося, що Рада Європи хоче поновити у правах делегацію РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи. До цього питання обіцяли вернутися в січні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-