Геращенко: Україна піде з ПАРЄ, якщо там наплюють на міжнародне право

Геращенко: Україна піде з ПАРЄ, якщо там наплюють на міжнародне право

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко поділяє позицію щодо можливого призупинення Україною участі у роботі ПАРЄ у разі визнання повноважень російської делегації у цій організації.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Я поділяю позицію міністра. Якщо ПАРЄ визнає повноваження нелегітимної делегації Держдуми, якщо ПАРЄ наплює на свої ж принципи і дозволить повернутися делегації країни, яка не виконала жодної резолюції ПАРЄ і чхати хотіла на всі норми міжнародного права, якщо ПАРЄ сама себе так зневажить - українській делегації (та й делегаціям інших країн, що усвідомлюють деградацію такої організації) варто розглянути можливість про призупинення своєї участі в "асамблеї пустих балачок", резолюції якої можна не виконувати, бо вона сама це спокійнісінько допускає, а президент Аграмонт ще й щомісяця іздить до Москви з проханнями про діалог", - написала Геращенко.

Натомість представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська висловила думку, що Україна має використовувати всі світові майданчики для обстоювання своїх інтересів.

"Заяви про вихід з ПАРЄ української делегації у разі визнання європейцями виборів є не досить збалансованими. Варто використовувати всі світові майданчики для відстоювання власних інтересів. Той, хто винен, має бути засуджений та йти геть, а не той, хто правий! Не варто ворогам дарувати комфортні умови для здійснення дипломатичної та політичної експансії", - йдеться у її дописі на сторінці у соцмережі. (https://www.facebook.com/olga.ajvazovska?fref=ts)

 Як повідомляв Укрінформ, у понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Свобода слова" заявив, що у разі визнання повноважень російської делегації у ПАРЄ українська сторона "розглядатиме різні варіанти - аж до того, щоб не брати участь в роботі ПАРЄ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-