Канада згаяла можливість підтримати Україну під час G20 – тіньовий міністр

Канада згаяла можливість підтримати Україну під час G20 – тіньовий міністр

Укрінформ
Відсутність прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо під час перемовин стосовно України в кулуарах саміту G20 стала «ляпасом» попередньому уряду.

Таку думку в ефірі телеканалу СВС висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, коментуючи відсутність Джастіна Трюдо під час зустрічей лідерів США, Франції, Німеччини та РФ з приводу «українського питання» під час саміту G20 у Китаї.

«Я вбачаю у цьому згаяну можливість. Дуже прикро, що прем'єр-міністр Трюдо не домігся участі у перемовинах стосовно України. Попередній уряд виділив сотні мільйонів доларів для допомоги Україні у реформуванні, ми надіслали нелетальне військове обладнання, розпочали тренувальну місію, тож дії Трюдо стали ляпасом по обличчю», - сказав Безан.

За його словами, прагнення Трюдо вести дискусію із Путіним та нормалізувати стосунки із РФ, розцінюються у Москві як слабкість. «Перед самітом G20 і ЄС і США запровадили більш просунуті санкції проти Росії та відповідальних за бої у Криму та українському Донбасі. Канада ж не зробила нічого», - підкреслив опозиціонер.

На його переконання, Україна є особливим випадком, який потребує значно більш активних дій зі сторони Канади. «Українська громада закликає виключити Росії із Великої двадцятки, але я не бачу жодних рухів у цьому напрямку з боку Трюдо та міністрів його уряду», - підсумував Безан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-