Климпуш-Цинцадзе вірить, що країни

Климпуш-Цинцадзе вірить, що країни "Вишеграду" підтримають безвіз для України

Укрінформ
Лідери країн Вишеградської четвірки переконуватимуть своїх колег у країнах ЄС у необхідності якомога швидшого надання Україні безвізового режиму.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Я вважаю, що ми маємо усі підстави, щоб оцінювати нашу пропрацьовану роботу як повністю виконану. Ми це бачимо з оцінок Єврокомісії, вже двох комітетів Європарламенту. Ми отримали аналогічні оцінки на всіх наших зустрічах з прем'єр-міністрами чотирьох країн "Вишеградської групи". Вони всі в один голос підтверджують, що Україна виконала вимоги ЄС для надання безвізового режиму і в колі інших колег по Євросоюзу підтримуватимуть його надання Україні",- заявила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, є всі підстави вважати, що цієї осені Україна "отримає позитивне рішення про надання безвізового режиму".

Як повідомлялося, під час Економічного форуму у Криниці-Здруй прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що проблеми Євросоюзу не є підставою для зволікання з наданням Україні безвізового режиму. Він додав, що надання "безвізу" українцям не вимагає якихось значних фінансових витрат з боку ЄС чи інших змін, а тому безвізовий режим громадянам України треба надати якнайшвидше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-