Грицак і Заньєр обговорили питання звільнення заручників

Грицак і Заньєр обговорили питання звільнення заручників

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак провів зустріч з генеральним секретарем Організації з безпеки та співробітництва в Європі Ламберто Заньєром. Співрозмовники обговорили тему доступу спостерігачів Моніторингової місії ОБСЄ до усіх територій на Сході України.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"У рамках зустрічі сторони обговорили ситуацію на сході України, гуманітарні питання, безпеку функціонування контрольних пунктів в'їзду - виїзду та діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Сторони зазначили, що міжнародні спостерігачі, які входять до складу Моніторингової місії ОБСЄ, повинні мати повний доступ до всієї території на сході країни, у тому числі й тимчасово непідконтрольної Україною", - йдеться в повідомленні.

Серед інших тем, за інформацією прес-служби, сторони обговорили реалізацію спільних з українською владою проектів у сфері боротьби з корупцією. Окремо співрозмовники зупинилися на питаннях моніторингу порушень режиму припинення вогню та звільнення осіб, що незаконно утримуються на непідконтрольних територіях.

Як зазначається, Грицак поінформував представників ОБСЄ про діяльність у складі Служби безпеки Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих у районі проведення антитерористичної операції.

Голова СБУ також висловив вдячність ОБСЄ за високий рівень взаємодії та підтримку України в надзвичайно складних умовах протидії нинішнім загрозам зовнішній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-