Айвазовська:

Айвазовська: "Праймеріз" на Донбасі заблокують мінські переговори

Ексклюзив
Укрінформ
Україна на всіх рівнях має засудити проведення так званих "праймеріз" на Донбасі.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська.

"Україна повинна засуджувати на всіх рівнях проведення "праймеріз" у самопроголошених "республіках". Сподіваюсь, що відповідні заяви будуть і з боку МЗС і Президента", - сказала вона.

Айвазовська зауважила, що відповідні заяви мають лунати і на зустрічі в "норманському форматі", яка, за різними очікуваннями, відбудеться восени.  

За її словами, попереднє голосування перед "місцевими виборами" направлено на легітимізацію самого процесу "виборів". Вже ведуться переговори за підтримки РФ з потенційними "спостерігачами". Учора розпочала роботу "тимчасова виборча комісія" з підготовки до "праймеріз", зазначила Айвазовська.

Вона припустила, що після проведення попереднього голосування буде заявлено, "з ймовірністю 99 відсотків, що громадяни нашої держави, які там проживають,  підтримують мажоритарну виборчу систему". Це означатиме відсутність українських політичних партій у "виборчому процесі", що заблокує переговорний процес по виборах у Мінську.

Айвазовська пояснила, що українська сторона не пристане на таку позицію (щодо мажоритарної системи виборів на окупованих територіях).

Як повідомлялося, окремі райони Луганська і Донецька призначили "вибори" на листопад. На тимчасово окупованій території Донбасу 2 жовтня планують провести попереднє голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-