США і Україна підписали концепцію двостороннього партнерства у сфері оборони

США і Україна підписали концепцію двостороннього партнерства у сфері оборони

Укрінформ
Глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі в Лондоні підписали спільний документ, який створює основу для поліпшення обороноздатності ЗСУ та підвищення ефективності допомоги з боку США у військовій сфері.

Церемонія підписання відбулася в четвер у британській столиці, де проходить конференція "Діяльність ООН з підтримання миру", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"На знак постійної підтримки України з боку США, міністри Картер і Полторак підписали концепцію двостороннього партнерства – документ, який забезпечує основу для США і України щодо підвищення обороноздатності ЗСУ, просування найважливіших українських оборонних реформ, удосконалення процесів управління ресурсами та поліпшення співпраці в галузі оборонних технологій", - зазначили у Пентагоні.

Концепція партнерства спиратиметься на міцні партнерські відносини між США і Україною та підвищить ефективності зусиль США щодо сприяння безпеці.

Глави оборонних відомств також обговорили крихке перемир'я на сході України. У цьому зв'язку американська сторона підкреслила, що зберігає прихильність "повній імплементації Мінських угод на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Глава Пентагону закликав міністра Полторака зберігати прихильність "амбітній українській програмі комплексних реформ у сфері оборони".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-