Питання поліцейської місії на Донбасі обговорюється на

Питання поліцейської місії на Донбасі обговорюється на "віденському майданчику" - Клімкін

Укрінформ
Проведення виборів на сході України, як і підготовка до них, за умов відсутності чітких гарантій безпеки є неможливим. Як і неможливо рухатися далі Мінськими домовленостями без виконання попередніх пунктів.

Про це заявив у Берліні керівник МЗС України Павло Клімкін на спільній з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмайєром прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Реально підготовка до виборів, коли по Донбасу їздять сьогодні понад 2 тис. броньованих машин, коли там величезна кількість легких озброєнь, підготовка до вільних і чесних, та до будь-яких виборів, абсолютно неможлива", - зауважив керівник українського зовнішньополітичного відомства.

Він пояснив, що слід звести всі кроки, які потрібно зробити у сфері безпеки, політичному вимірі і, звісно, гуманітарній сфері.

Крім того, за словами Клімкіна, треба розуміти, хто в майбутньому відповідатиме за безпеку. Буде це одна збройна місія ОБСЄ або у взаємодії зі спеціальною моніторинговою місією (у таких питаннях, як роззброєння і контроль за зберіганням озброєнь).

Як наголосив міністр, з питання поліцейської місії ОБСЄ дискусії тривають на віденському майданчику, маючи декілька принципових проблем, які доведеться вирішувати.

Наприклад, чи може бути посилена СММ для моніторингу не контрольованої Україною зараз ділянки кордону. Тут, наголосив міністр, у Києва є спільний з ОБСЄ план, він відомий: організація баз ОБСЄ недалеко від цієї ділянки кордону. Цей план також передбачає розміщення відповідного відеообладнання, включаючи інфрачервоне, розміщення представників ОБСЄ на пунктах пропуску з нашого боку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-