Мир на Донбасі може стати реальним – ОБСЄ

Мир на Донбасі може стати реальним – ОБСЄ

Укрінформ
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг вважає, що мир на Донбасі може стати реальністю.

Таку думку він висловив на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі існує можливість покласти край конфлікту. Вперше за тривалий час у мене є тверда надія, що це є реальним. Тривалого та стійкого припинення вогню можна досягнути, якщо сторони відведуть усю заборонену зброю з зони безпеки і розведуть свої сили", - сказав Хуг.

 Для відведення озброєння та військових необхідні довіра, підкреслив представник СММ ОБСЄ, і "останній тиждень показав, що було досягнуто певного рівня довіри". Він зауважив, що ОБСЄ готова надати всіляку підтримку - провести верифікацію домовленостей, однак для цього сторони мають забезпечити СММ безперешкодний доступ, підписавши відповідні домовленості.

За його словами, перемир'я є досить крихке. Режим припинення вогню частково порушується.

"Останній тиждень був неймовірним. Батьки у Донецьку та Світлодарську відправляли дітей до шкіл, які не обстрілювались... Межа перемир'я досить тонка, але сторони мають використати цей момент", - підкреслив він.

Хуг повідомив, що СММ ОБСЄ і надалі продовжуватимуть моніторинг дотримання Мінських домовленостей сторонами. "Ми готові допомогти повернути мир на Донбас", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-