Рада змінює закон

Рада змінює закон "Про телебачення і радіомовлення"

Укрінформ
Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект N 4815 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 250 нардепів.

"Проект закону розроблено з метою забезпечення дієвого механізму здійснення нагляду у сфері телебачення і радіомовлення, забезпечення можливості своєчасного реагування на порушення положень закону, а також для ефективного здійснення Нацрадою України з питань телебачення і радіомовлення передбачених законодавством повноважень" - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, проектом закону пропонується створити чітку процедуру визначення розміру штрафних санкцій та їх застосування Національною радою.

Розрахунок розмірів штрафів пропонується здійснювати відповідно до нарахованого розміру ліцензійного збору ліцензіату за видачу ліцензії, не враховуючи умов (зменшення/збільшення), що діє на момент прийняття Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення рішення про накладення штрафу.

Передбачається можливість безпосереднього накладання штрафних санкцій за порушення положень закону, з метою уникнення негативних наслідків для суспільства та держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-