Лещенко: ЗМІ виклали неповні декларації про мої доходи

Лещенко: ЗМІ виклали неповні декларації про мої доходи

Укрінформ
Народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що в інформаційному просторі оприлюднені не повні декларації про його доходи, й раніше він заробляв достатньо, аби виплатити кредит за квартиру.

Про це він розповів журналістам в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Там (в опублікованій декларації - ред.) відсутня інформація про доходи за кордоном, також доходи від підприємницької діяльності і фізичної особи-підприємця... У мене були доходи від підприємницької діяльності, які вимірювалися по 150 тисяч доларів на рік. Звичайно це оподатковувалося, всі дані є, але свідомо ці дані не використані (ЗМІ - ред.), щоб зробити чергову інформаційну бульбашку", - сказав він.

Водночас парламентарій наголосив, що також у повідомленнях, що з'явилися в ЗМІ щодо придбання ним елітної нерухомості, відсутня калькуляція курсу долара. 

Разом з тим він зауважив, що наразі має не лише доходи від зарплати народного депутата, але й інші.

"Це - заробітна плата народного депутата, дохід від журналістської діяльності в журналі "Новое время" (я є координатором журналістських розслідувань у цьому журналі), це дохід від публікацій за кордоном, це дохід від викладання в Українському католицькому університеті і це дохід від проекту Посольства Нідерландів. На сьогодні за підсумками цих 9 місяців я пригадав такі джерела доходів плюс дохід від продажу книжок", - зазначив Лещенко і додав, що сума може вимірюватися до 50 тисяч гривень на місяць.

Як передавав Укрінформ, 6 вересня в інформаційному просторі з'явилося повідомлення, що Сергій Лещенко придбав елітну нерухомість в центрі столиці за 7,5 мільйонів гривень. Нардеп заявив, що чесно заробив кошти на квартиру і попросив антикорупційні органи перевірити його.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що НАБУ перевірить законність покупки квартири народним депутатом Сергієм Лещенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-