Комітет Ради засудив напад на Інтер

Комітет Ради засудив напад на Інтер

Укрінформ
Комітет Верховної Ради зі свободи слова й інформації засудив напад на телеканал "Інтер" і вимагає оперативного його розслідування.

Таке рішення ухвалено на засіданні комітету у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Засудити напад, вимагати максимально швидкого, оперативного розслідування та вказати про відповідальність в умовах війни для ЗМІ", - заявила голова комітету Вікторія Сюмар.

Як повідомлялося, у неділю, 4 вересня, під час акції протесту проти редакційної політики телеканалу "Інтер" у студії телекомпанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє новини для телеканалу, сталася пожежа. За інформацією ДСНС, за вечір офіс телекомпанії підпалювали двічі. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що у МВС розглядають версії як умисного підпалу телестудії, так і самопідпалу, до якого може бути причетна адміністрація телеканалу.

У понеділок, 5 вересня, зранку до будівлі телеканалу "Інтер" у Києві зібрались активісти, які вимагали проведення на каналі ревізії та зміни редакційної політики. Працівників телеканалу ввечері випустили з приміщення через створений поліцією коридор.

Сьогодні стало відомо, що у справі телеканалу "Інтер" відкрито провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-