Нардепи відклали розгляд звернення до Конгресу США

Нардепи відклали розгляд звернення до Конгресу США

Укрінформ
Верховна Рада України перенесла розгляд проекту постанови про звернення до Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо початку розгляду законопроекту № 5094 «Акт стабільності і демократії в Україні» для подальшого доопрацювання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 238 народних депутатів.

Згідно із проектом звернення, у Палаті представників Конгресу США зареєстровано та перебуває на розгляді законопроект № 5094 «Акт стабільності і демократії в Україні» (Stability and Democracy for Ukraine Act / STAND for Ukraine Act), співавторами якого є представники Демократичної і Республіканської партій.

Відповідно до законопроекту № 5094, США не визнають окупацію і анексію Криму, зберігають санкції проти Росії по Криму до того часу, як відповідні Комітети Палати представників Конгресу не будуть проінформовані Президентом США про відновлення Україною суверенітету над Кримським півостровом.

Верховна Рада України у проекті звернення закликає Палату представників Конгресу Сполучених Штатів Америки прийняти позитивне рішення щодо законопроекту «Акт стабільності і демократії в Україні» та добиватися від РФ виконання Мінських домовленостей і де-юре, і де-факто для відновлення контролю України над окупованими частинами Донецької і Луганської областей.

Також у зверненні парламент закликає Конгрес США законодавчо закріпити санкції стосовно Росії та Вимагати від Російської Федерації виконання Мінських домовленостей до повного відновлення контролю України над окупованими РФ частинами Донецької і Луганської областей 

Крім того, у проекті постанови передбачається, що Верховна Рада просить посилити санкції проти Російської Федерації.

Під час обговорення тексту Звернення керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко наполягав на доопрацюванні звернення до Конгресу США. Зокрема наголосив на необхідності звернутися до Конгресу не з приводу окремого законопроекту, а загалом - із закликом підтримати Україну. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-