Суддя Чаус переховується в Криму – Холодницький

Суддя Чаус переховується в Криму – Холодницький

Укрінформ
Антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що правоохоронці не могли затримати суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса через його суддівський імунітет.

Про це він сказав у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не могли кайданками прикувати Чауса до батареї і чекати 6 вересня, коли запрацює парламент. Тоді всі б кричали, що це порушення прав", - зазначив прокурор.

Холодницький повідомив, що, за його даними, Чаус знаходиться в анексованому Росією Криму.

Він додав, що за два роки буде 20-річний ювілей, як пообіцяли зняти недоторканність з народних депутатів.

 "Через 2 роки ми будемо святкувати 20-річний ювілей, як обіцяємо зняти депутатську недоторканність, бо вперше про це заговорили під час парламентських виборів у 1998 році", - наголосив Холодницький.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогоднішньому засіданні Верховна Рада має розглянути питання надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт судді Чауса.

Детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення. 11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара. Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував квартиру і автомобіль судді Дніпровського райсуду Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-