Вибори в окупованому Криму є спробою «прив’язати» територію – європарламентарій

Вибори в окупованому Криму є спробою «прив’язати» територію – європарламентарій

Укрінформ
Через парламентські вибори до Державної думи Путін вкотре намагатиметься закріпити Крим як частину російської території.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив депутат Європарламенту від Польщі Міхал Боні.

«Очевидно, що проведення виборів є черговою спробою «прив’язати» територію Криму (до Росії – ред.) та консолідувати власні сили, що не має нічого спільного з демократією та особистим волевиявленням», - переконаний польський політик.

М.Боні відзначив, що ОБСЄ відмовилося направити спостерігачів на територію Криму для моніторингу цих парламентських виборів.

«Путін продовжує грати у «погану дипломатію», відтак ці вибори не можуть бути визнані легітимними», - наголосив європарламентарій.

Він наголосив, що позиція Євросоюзу відносно анексії Росією українського Криму залишається непохитною.

«ЄС засуджує і не визнає нелегальної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією», - нагадав польський політик.

Водночас Боні висловив сподівання, що новообрані за мажоритарними округами депутати Держдуми дотримуватимуться основоположних принципів ЄС, в особливості, стосовно поваги до людської гідності, свободи слова та поваги до територіальної цілісності інших країн.

Чергові парламентські вибори до нижньої палати російського парламенту – Державної думи – пройдуть 18 вересня.

За рішенням окупаційної влади, на території Криму виборці голосуватимуть за чотирьох кандидатів по мажоритарним округам. Також жителі півострова обиратимуть 225 депутатів за багатомандатним округом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-