Журналістам показали

Журналістам показали "таємні в'язниці СБУ" в Харкові

Укрінформ
Екскурсія приміщеннями сектору досудового слідства, що охороняється, в Управлінні СБУ в Харківській області відбулася для журналістів за дозволом голови СБУ Василя Грицака після брифінгу, де керівник відомства підкреслив, що "таємних в'язниць СБУ" не існує.

У приміщенні сектору досудового слідства із загратованими вікнами, куди, за словами начальника УСБУ в Харківській області Едуарда Кріцина, підслідних доставляють на допит з Харківського СІЗО і куди їх відвозять після допиту, побувала і кореспондент Укрінформу.

"Ніхто з підслідних тут не ночує, ви бачите з меблів лише столи і стільці. В так званих VIP-приміщеннях, обладнаних у рамках підготовки до футбольного чемпіонату "Євро-2012", і ви це теж бачите, крім унітазу, є душ. Зараз з усіх приміщень на поверсі (їх понад 10, з відеокамерами і санвузлами – ред.) для слідчих дій використовують лише два", - розповів Кріцин.

За його словами, минулої ночі, приміром, на допит через оперативну необхідність привозили підслідного з СІЗО і через годину відвезли назад.

Під час екскурсії були показані також робочі приміщення для співробітників - з комп'ютерами і засобами зв'язку, а також кімнати відпочинку та споживання їжі.

У відповідь на запитання журналістів, чи є в будівлі підвали і як вони використовуються, журналістів провели у підвал, де виявилося відомче кафе, правда, зачинене на обід.

Раніше на брифінгу в Харкові голова СБУ Василь Грицак підкреслив, що "таємних в'язниць СБУ" не існує, а є відділ забезпечення досудового слідства в Києві та сектори забезпечення досудового слідства в кількох областях країни, у тому числі, в Харкові. Грицак запевнив, що готовий провести розслідування з приводу опублікованих звинувачень, і, за необхідності, подати до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-