Кравчук дав пораду Порошенку, як говорити з Путіним

Кравчук дав пораду Порошенку, як говорити з Путіним

Укрінформ
Перший Президент України Леонід Кравчук переконаний, що Мінські домовленості свою роль уже відіграли, і час розпочинати двосторонні переговори між президентами України і Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю «5 каналу».

«Мінські угоди свою роль відіграли, треба позитивно оцінити. Зупинили можливу широку агресію і посадили Путіна до столу - не за стіл, а до столу переговорів. І він маневрує там, як хоче, але він зв'язаний вже цим столом - і це позитив. Але вирішити питання територіальної цілісності України, суверенітету, повернення Донбасу, повернення Криму Мінські угоди не зможуть», - сказав Кравчук.

За його словами, наразі було би доцільно розпочати двосторонні переговори президентів України і Росії.

«Я, по-перше, домовився б, можливо, із західними партнерами, вони до нас ставляться з повагою, щоб розпочати двосторонні переговори з Росією», - відповів він на запитання, яку пораду би дав українському Президенту.

При цьому Кравчук уточнив, що це мають бути переговори без посередників.

«Без посередників, щоб вони це не сприйняли: як, мовляв, ви хочете разом з Європою, а самі йдете в Росію. Спробувати цей варіант. Заздалегідь окреслити, що питання територіальної цілісності, питання суверенітету і таке інше обговорюватися не буде. Якщо це питання буде з самого початку поставлене в порядок денний переговорів, переговори закриваються з першої хвилини. Ми починаємо говорити про можливості відносин з Росією», - зазначив екс-президент.

Водночас він зауважив, що перед початком безпосередніх міжпрезидентських перемовин необхідно створити робочу групу, яка б виокремила й підготувала до розгляду низку питань.

«Думаю, важко зразу сісти за стіл Путіну і Порошенку. Давайте створимо робочу групу. Візьмемо десять питань... для розгляду і почнемо одне за одним розглядати. Коли говорять люди, гармати мовчать. Але це треба домовитись, що це не означає, що припиняють діяти санкції, що ми вже почали домовлятися. Вони припиняться тоді, коли ми домовимося. Не домовимося - вони діють і будуть діяти. Ну оце б я зробив», - підсумував Кравчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-