Полторак: Ми маємо раціонально використовувати міжнародну допомогу

Полторак: Ми маємо раціонально використовувати міжнародну допомогу

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна має раціонально використовувати міжнародну допомогу від країн-партнерів.

Про це він сказав під час розширеного засідання колегії відомства, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми маємо використовувати всі наявні можливості для зміцнення рівня боєздатності Збройних Сил. Особливо важливим завданням є раціональне використання міжнародної допомоги країн-партнерів", - сказав Полторак.

Міністр зазначив, що "за 25 років Незалежності не було прикладів, коли після прийняття документів оборонного планування було здійснено перехід до безпосереднього реформування Збройних Сил".

Полторак наголосив, що прийняття Стратегічного оборонного бюлетеню дало можливість розпочати процес кардинальних змін щодо наближення української армії до стандартів країн альянсу. За це він подякував міжнародним партнерам.

"І за це я хочу подякувати всім, хто приймав участь у цій роботі, особливо іноземних радників та представників Офісу зв'язку НАТО в Україні", - сказав очільник оборонного відомства. 

Він зазначив, що політична важливість рішень Варшавського Саміту полягає в усвідомленні членами Альянсу реального рівня загрози, який несе для Європи і світу агресивна політика Російської Федерації, єдності з питань оцінки такої агресії, а також вихід України на якісно новий етап відносин з НАТО.

В свою чергу директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Олександер Вінніков, зазначив, що "з моменту Російської агресії співпраця України з Альянсом вийшла на безпрецедентно новий рівень взаємовідносин".

"Яскравим прикладом став Варшавський саміт, на якому Україну всебічно підтримали країни-члени Альянсу в прагненні відстоювати свою територіальну цілісність та схвалили надання Комплексного пакету допомоги", - зазначив він.

Міністр оборони поставив завдання керівникам усіх рівнів забезпечити ефективну роботу з радниками Альянсу, максимально конкретизувати проектну роботу в рамках річних національних програм співробітництва України з НАТО та Процесу планування та оцінки сил НАТО.

"Все це робиться для зміцнення оборонного потенціалу та реалізації реформ, які окреслені в стратегічних оборонних документах", - наголосив Полторак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-