Росія за допомогою пропаганди провокує міжнародні конфлікти - NYT

Росія за допомогою пропаганди провокує міжнародні конфлікти - NYT

Укрінформ
Росія є основним підозрюваним у поширенні чуток та непідтверджених фактів, що стає дедалі потужнішою зброєю в руках Кремля. 

Про це йдеться у статті "Потужна зброя Росії: Поширення неправдивих історій" журналіста Ніла Макфаркуара для видання The New York Times

"Експерти кажуть, що фундаментальна мета дезінформації полягає у тому, щоб поставити під сумнів офіційну версію подій – та навіть сам факт наявності правдивої версії подій", - йдеться у матеріалі. 

Головною метою Кремля є не допустити розширення впливу НАТО у Європі, тому розповсюдження неправдивих повідомлень на Заході було типовою політикою ще в часи СРСР, але зараз дезінформація у Росії "вважається важливим елементом військової доктрини", а підхід до неї став значно серйознішим, зазначається у статті.

Потік негативних заяв щодо НАТО, які поширились в засобах масової інформації, викликав вороже ставлення з боку народу щодо угоди з Альянсом.

Одним з останніх прикладів політики "дезінформації" NYT наводить ситуацію у Швеції, де наразі обговорюють поглиблення співпраці з НАТО, у публічних дискусіях з'явився незвичний для шведів елемент – "потік перекрученої та відверто неправдивої інформації у соціальних мережах".

Також видання наводить й інші кампанії Кремля з пропаганди фальшивої інформації, зокрема в Україні (стосовно Криму) та Німеччині (історія про згвалтування мігрантами 13-річної дівчини).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-