НАБУ: П’ять фігурантів «справи Онищенка» співпрацюють зі слідством

НАБУ: П’ять фігурантів «справи Онищенка» співпрацюють зі слідством

Укрінформ
П’ятеро фігурантів «газової справи Онищенка» визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Серед них - директор біржі «Львівська універсальна», директор товарної біржі «Центр» та брокер однієї з бірж, які організовували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату О.Онищенку. Також угоду зі слідством уклали куратор і відповідальна за створення фіктивних підприємств особа, через які виводилися кошти від перепродажу газу», - заявили у відомстві.

У НАБУ також зазначили, що станом на кінець серпня завдяки напрацюванням детективів НАБУ та участі прокурорів САП у господарських спорах, розірвано два з трьох договорів про спільну інвестиційну та виробничу діяльність між  ПАТ «Укргазвидобування» та  двома фірмами-учасницями так званої «газової схеми Онищенка»: ТОВ «Надра Геоцентр» і ТОВ Фірма «ХАС».

«Відповідно до даних договорів, видобутий газ шляхом проведенням фіктивних аукціонів продавався за заниженими цінами підконтрольним фірмам-посередникам, які згодом перепродавали його промисловим споживачам за ринковими цінами», - нагадали у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-