Прем'єр Канади привітав українців із Днем Незалежності

Прем'єр Канади привітав українців із Днем Незалежності

Укрінформ
Канада продовжуватиме сповна підтримувати та допомагати Україні на її шляху до процвітання.

Про це йдеться у привітанні прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо із Днем Незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Відзначаючи цей пам’ятний момент, ми підтверджуємо нашу сильну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Канада повністю підтримує Україну у той час, як вона вживає важливих кроків, аби принести своїм громадянам більшу безпеку, процвітання та економічну незалежність», - сказав Трюдо.

За його словами, жертовність українців вразила його під час нещодавнього візиту до України. «Під час мого нещодавнього офіційного візиту до України, мені нагадали про наші глибокі історичні зв’язки та спільне прагнення процвітаючого майбутнього для українців та канадців. Мене вразили жертви, які понесли і продовжують нести українці за свою свободу, демократію та незалежність», - зазначив прем'єр-міністр.

Він також підкреслив значний внесок, який українські іммігранти зробили у розвиток і становлення Канади. «Канада пишається тим, що стала першою Західною державою, яка визнала незалежність України у 1991 році. Активна канадсько-українська громада – чисельністю у близько 1,3 млн осіб – зробила неймовірний вклад у розбудову Канади, та допомогла викувати міцні, витривалі відносин між нашими державами», - наголосив Трюдо.

Глава канадського уряду додав, що приєднується до української громади по всьому світу у святкуванні 25-річниці Незалежності України. «Від імені уряду Канади, ми з дружиною бажаємо усім, хто відзначає це свято, щасливого Дня Незалежності України. Slava Ukraini!», - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-