У Брюсселі розповіли алгоритм отримання Україною безвізу з ЄС

У Брюсселі розповіли алгоритм отримання Україною безвізу з ЄС

Укрінформ
Громадянам України скасують візові вимоги для подорожей країнами Шенгенської зони до кінця року.

Таку думку власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив співробітник керівної інституції Європейського Союзу.

«Щодо процесу візової лібералізації для України, а також і Грузії, зараз багато спекуляцій. Але вони не мають підгрунтя, адже європейські чиновники і депутати Європарламенту зараз ще на канікулах. Відтак, процес ухвалення рішення тимчасово стоїть на паузі. Звичайно, є багато ідей щодо термінів, умов тощо. Але, скажу чітко: є зобов’язання – і вони будуть виконані. Для України і Грузії – це питання максимум до кінця року. Можна і раніше, але є певні технічні процедури для імплементації безвізового режиму», - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, 5 вересня комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ ухвалить у другому читанні доповідь щодо безвізу для України із перспективою, що документ буде остаточно затверджений до кінця першого місяця осені. Одночасно, Рада ЄС також має ухвалити свою позицію, щоб винести її для спільного затвердження із Європарламентом у жовтні.

«Далі, там, формально, є двадцять один день для набуття чинності цього рішення, але, як показав досвід безвізу для Молдови, треба ще плюс-мінус два місяці для остаточної технічної імплементації такого рішення», - пояснив дипломат.

Відтак, за його прогнозами, з кінця цього року – максимум (але це формальна символічна дата) з 1 січня 2017-го – українці отримають безвізовий режим з країнами Шенгенської зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-