Відносини між Києвом та Вашингтоном залежать від українських реформ - Чалий

Відносини між Києвом та Вашингтоном залежать від українських реформ - Чалий

Укрінформ
Розвиток відносин між Україною та США насамперед залежить не від того, хто буде президентом Сполучених Штатів, а від реформ, які проводить Київ.

Про це посол України у США Валерій Чалий сказав журналістам у кулуарах XII наради керівників дипломатичних установ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, багато що залежить від того, вона чи він буде президентом. Але кардинальних змін у будь-якій позиції не буде, все залежить від нас", - сказав Чалий.

За його словами, Україна має бути готова "підійти до нового президента США з внутрішніми реформами, пропозиціями, у тому числі, по співпраці у космічній сфері".

У цьому контексті він повідомив, що Україна та США планують у найближчі тижні запуск спільного космічного корабля. Крім того, країни співпрацюють у сфері спільного виробництва озброєння. Є також величезні можливості у співпраці у сфері високих технологій.

"Якщо ми підготуємо нашу внутрішню машину, у тому числі  на ринку озброєнь, в сфері безпеки, якщо знімемо хоча б частину корупції, тоді будь-який президент, який прийде, побачить, що ця країна має величезні можливості... Зараз м'яч на стороні України", - підкреслив Чалий.

Він також повідомив журналістам, що США має намір надати Україні чергову допомогу у сумі 150 мільйонів доларів.

"У процесі роботи американського парламенту надання 150 мільйонів доларів для допомоги Україні", - сказав Чалий. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-