Тіньовий міністр жорстко розкритикував канадського прем'єра за припинення допомоги Україні

Тіньовий міністр жорстко розкритикував канадського прем'єра за припинення допомоги Україні

Укрінформ
Канада має продовжувати санкційний тиск на Росію допоки вона не виконає повністю Мінські угоди.

Про це заявив тіньовий міністр закордонних справ Канади Пітер Кент, передає кореспондент Укрінформу.

«Канадський уряд мусить продовжувати накладати жорсткі санкції на російських фізичних та юридичних осіб, а також посадовців допоки вони не почнуть виконувати усі аспекти Мінських угод. Ми мусимо підтримувати українців перед лицем російської агресії», - сказав Кент.

Він також висловив невдоволення результатами візиту прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до України. «Прикро, що Джастін Трюдо зменшує підтримку українських союзників. Під час візиту до України він відмовився продовжувати канадські військові тренувальні місії у Західній Україні та в рамках своєї стратегії із умиротворення Росії припинив постачання вкрай необхідних українській армії супутникових зображень», - зазначив опозиціонер.

Нагадаємо: прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо здійснив свій перший офіційний візит до України 11-12 липня. Він оголосив про виділення 13 млн дол. на гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, збільшення членів СММ ОБСЄ в Україні та розширення поліцейської тренувальної місії. Втім, він ухилився від запитань про надання Україні летального озброєння та продовження військової тренувальної місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-