Марчук: З точки зору здорового глузду Кремль не піде через Маріуполь

Марчук: З точки зору здорового глузду Кремль не піде через Маріуполь

Укрінформ
Якщо Росія ризикне пробивати сухопутний коридор до Криму, вона зазнає величезних втрат, бо наші Збройні сили більш як за два роки добре підготувалися, і це не буде несподіванкою для України.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив екс-голова Служби безпеки України генерал армії України Євген Марчук.

"Маріупольський напрям для Росії стратегічно важливий, але я думаю, що вона зараз не піде на прорив коридору, тому що для цього потрібно йти у наступ, задіювати авіацію, артилерію, щоб «перемолоти» весь цей коридор, але він все одно буде вузьким. Окрім того, в нас уже там є все своє - артилерія і так далі, не кажучи про те, що там заміновано те, що треба. За два з половиною роки наші військові підготувалися дуже серйозно, тож якщо Росія й ризикне пробивати коридор, вона зазнає величезних втрат, бо це ж не буде несподіванкою для України", - сказав Марчук.

Він додав, що яку б авіацію  та озброєння Росія з цією метою не використала, потім цей вузький коридор треба втримати, а в стані воєнної операції це дуже важко, тому що бойові дії з нашого боку будуть абсолютно виправдані.   

Водночас, зауважив Марчук , при такому стані напруги прогнозувати, що, "мовляв, усе буде добре і навіть те, що я кажу, - що не буде прориву",  вкрай складно.

"Так, з точки зору здорового глузду, військових підходів, міжнародної оцінки поведінки Росії цього не може бути. Але якась дурість - або випадкова, або на зразок так званої диверсійної акції нібито українських терористів -  може запустити таку динаміку розвитку ситуації, яка може повести куди завгодно", - зазначив екс-голова СБУ.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-