Україна виступає за виведення із Молдови озброєння РФ - посол

Україна виступає за виведення із Молдови озброєння РФ - посол

Укрінформ
Україна підтримує Молдову в її вимогах про необхідність беззастережного виведення російських озброєнь і техніки з території країни.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

"Україна підтримує Молдову у вимогах про необхідність беззастережного виконання рішення Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року про виведення російських озброєнь і техніки з території Молдови. Нас турбує наявність великої кількості цього "майна" на складах біля населеного пункту Колбасна у Придністровському регіоні (за деякими оцінками, понад 20 тисяч тонн)", - відзначив посол.

Дипломат підкреслив, що у разі "необережного" поводження зі зброєю можуть виникнути сумні наслідки регіонального масштабу.

Гнатишин підтвердив також підтримку Україною ініціативи молдавської сторони про заміну російських "миротворчих" сил у Придністровському регіоні Молдови на міжнародну поліцейську місію.

Як відомо, на військових складах у селі Колбасна Рибницького району в Придністровському регіоні зберігаються понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Молдова виступила з ініціативою про заміну російських миротворців на міжнародну місію після трагічного інциденту 1 січня 2012 року, коли на одному з "миротворчих" постів у Зоні безпеки на Дністрі був смертельно поранений громадянин Молдови Вадим Писар.

З повним текстом інтерв’ю можна ознайомитися на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-