Розвідка виклала поіменний список дивізіону РФ в Україні

Розвідка виклала поіменний список дивізіону РФ в Україні

Укрінформ
Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України опублікувало поіменний список особового складу зенітно-ракетного підрозділу 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС Росії, який було перекинуто на територію України.

Про це йдеться на сайті ГУР МОУ.

Розвідка виклала назви посад, дати народження, особисті номери, а також фотографії, надавши таким чином чергові факти нарощування російської військової присутності на території України.

«Вкотре Головне управління розвідки МО України надає можливості міжнародній спільноті пересвідчитись у тому, що російські військовослужбовці беруть участь у бойових діях на території України. Ми оприлюднюємо повний список особового складу зенітно-ракетного підрозділу 60 окремої мотострілецької бригади ЗС Росії із зазначенням їх посад, прізвищ та особистих даних», - йдеться у повідомленні.

ГУР МО також звернулося до рідних та близьких військовослужбовців 60 омсбр із закликом зробити все можливе для недопущення участі російських солдат та офіцерів у збройній агресії Росії проти України та у злочинах проти людяності.

 «Рекомендуємо небайдужим громадянам Російської Федерації, а також представникам правозахисних і громадських організацій Росії ... звернутися до Генеральної прокуратури, Міністерства оборони Російської Федерації, особисто до Верховного головнокомандувача збройних сил Росії В.Путіна із запитом, де на цей час перебувають військовослужбовці зенітно-ракетного дивізіону 60 бригади, хто віддав злочинний наказ та хто безпосередньо відправив російських військових для участі в бойових діях на території України?» - закликали у ГУР МО України.

Також вказано, що всі зібрані факти та докази Головне управління розвідки МО України передає для подальшого кримінального провадження стосовно агресії Росії проти України до Генеральної прокуратури України.

Як повідомлялося раніше, воєнною розвідкою МО України було встановлено, що зенітно-ракетний дивізіон 60-ої окремої мотострілецької бригади нараховує 169 осіб, 21 одиницю бойової техніки та 30 автомобілів. На озброєнні дивізіону знаходяться надсучасні потужні комплекси протиповітряної оборони «Тор-М2У», які не менш ефективні при використанні, ніж зенітно-ракетний комплекс «Бук», за допомогою якого, як відомо, російський екіпаж збив малайзійський літак Boeing 777.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-