Росія шукає привід відійти від

Росія шукає привід відійти від "Мінська" - Лінкявічус

Укрінформ
Росія шляхом висунення обвинувачень на аресу України в організації змови в Криму може шукати привід, щоб відійти від Мінських угод.

Про це у вівторок заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, інформує Delfi.

"Можливо, тут мають місце пошуки приводів для відходу від Мінських угод, і я в цьому теж убачаю загрозу, бо якщо Росія звинувачуватиме українську сторону, мовляв, вона розвалила, і Мінський процес не має подальших перспектив, ми втрачаємо єдиний інструмент, який використовували для урегулювання цього конфлікту. У такому разі справді буде завдано великих збитків", - сказав міністр.

Крім того, дії Москви, на його думку, можуть бути обумовлені й передвиборчими настроями в Росії.

"(Існує) дуже багато чинників: наближення виборів у Росії, необхідна, можливо, деяка консолідація, ситуація з американцями, які зараз сконцентрувалися на внутрішній політиці, на виборах. Дуже активні дії не лише в питанні України, а й на Близькому Сході і в інших місцях - впевненіше, тому виникає деякий вакуум, яким можуть скористатися для перевірки пильності", - підкреслив керівник литовського МЗС.

Раніше міністр закордонних справ Литви заявив, що звинувачення Росії на аресу України у тому, що вона готує диверсії в Криму, нагадують методи КДБ, коли жертву звинувачували в нечуваних речах, щоб знайти привід для нападів на неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-