У РНБО кажуть, що не мають впливу на запуск е-декларацій

У РНБО кажуть, що не мають впливу на запуск е-декларацій

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов та Апарат Ради нацбезпеки не мають жодного впливу на Національне агентства з питань запобігання корупції та на процес запуску системи електронного декларування.

Про це йдеться в заяві прес-служби РНБО України у зв'язку з провокативним згадуванням у ЗМІ прізвища секретаря ради у контексті проблемних питань, пов'язаних із впровадженням цієї системи.

"Наголошуємо: до повноважень РНБО України, її Апарату, а також Секретаря РНБО України не входить впровадження системи е-декларування. За її запровадження і функціонування системи відповідає Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) - незалежний орган, який обирався на конкурсних засадах відкрито та прозоро. Ні Президент України, ні Кабінет міністрів України, ні, тим більше, РНБО України не мають жодного впливу на НАЗК. Розповіді про будь-які політичні квоти в НАЗК є цинічною брехнею і провокацією", - йдеться у заяві.

Державну експертизу КСЗІ (комплексної системи захисту інформації) системи е-декларування здійснювала Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України - центральний орган виконавчої влади, який в країні безпосередньо відповідає за захист інформації. Держспецзв'язок, як будь-який інший центральний орган влади, не підпорядкований РНБО України ні безпосередньо, ні опосередковано.

РНБО України не вносить та не візує пропозиції щодо кандидатур на посади керівників центральних органів влади, зокрема, Держспецзв'язку, та не впливає на їх призначення урядом. Водночас керівник Держспецзв'язку Леонід Євдотченко є професіоналом високого рівня, який працює чесно та неупереджено.

"За останні кілька тижнів "штатні борці з корупцією" чинили активний політичний і адміністративний тиск на керівництво Держспецзв'язку та державних експертів, примушуючи їх видати Атестат відповідності на КСЗІ програмного забезпечення системи е-декларування", - йдеться в заяві.

У РНБО переконані, система е-декларування в країні функціонуватиме, незважаючи на провокації, бруд та непрофесіоналізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-