Захист Умерова оскаржив його направлення на психекспертизу

Захист Умерова оскаржив його направлення на психекспертизу

Укрінформ
Адвокати заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова оскаржили рішення про його примусове направлення на стаціонарну психіатричну експертизу.

Про це повідомляє в Фейсбуці адвокат Микола Полозов.

«Захист Ільмі Умерова оскаржив постанову Київського райсуду Сімферополя про його примусове направлення на стаціонарну психіатричну експертизу. До рішення апеляційної інстанції дана постанова не є такою, що набирає законної сили», - пише Полозов.

Нагадаємо, під час засідання у «Київському райсуді» Сімферополя, де розглядалося клопотання ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи йому стало погано. "Швидка" відвезла Умерова в лікарню з підозрою на інфаркт. Однак після цього суд все ж задовольнив клопотання слідчого УФСБ і виніс рішення про направлення Умерова на примусову психіатричну експертизу.

Загалом Ільмі Умеров звинувачується з травня 2016 року за 2 ч. ст. 280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі "Інтернет") КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взята підписка про невиїзд. ФСБ закидає Умерову, що 19 березня 2016 року в Києві у прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-