НАБУ завела справу на представників Генпрокуратури за викрадення співробітників

НАБУ завела справу на представників Генпрокуратури за викрадення співробітників

Укрінформ
НАБУ відкрило кримінальне провадження проти представників департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки за викрадення та незаконне утримання його співробітників, які здійснювали негласні слідчі дії.

Про це повідомив під час прес-конференції в понеділок директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"За даним фактом НАБУ порушено кримінальне провадження за низкою статей, у тому числі за фактом незаконного викрадення працівників НАБУ, замах на порушення недоторканності житла, за зловживання владою і службовим становищем працівниками ГПУ і низку інших, у тому числі пов’язаних із катуванням", - сказав він.

Директор НАБУ розповів, що 12 серпня під час проведення негласних слідчих дій з боку працівників Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки та поліції Хмельницької області (яка була відряджена до цього Департаменту) була спроба здійснення протиправного проникнення у конспіративну квартиру, яку працівники Бюро використовували для проведення негласних слідчих дій. У подальшому працівники ГПУ доставили двох технічних працівників, які здійснювали цю негласну слідчу дію НАБУ, до приміщення ГПУ.

"Двоє технічних працівників, які були незаконно затримані і доставлені до Департаменту ГПУ, утримувалися там. Я, маючи можливість звільнити їх, звернувся до генпрокурора з проханням дати вказівку підлеглим припинити протиправні дії і звільнити незаконно утримуваних працівників НАБУ. Я вдячний за конструктивну позицію генпрокурору. Ним було прийнято рішення про їх звільнення", - зазначив  Ситник.

Водночас він наголосив, що, попри вказівку генпрокурора відпустити працівників НАБУ, їх незаконно протримали у приміщенні протягом 11 годин без складання будь-яких процесуальних документів.  "У працівників НАБУ були незаконно вилучені особисті речі, техніка та документи, і є свідчення про застосування до них незаконних заходів фізичного, психологічного впливу. Врешті 13 серпня о 1 годині ночі представників НАБУ привіз на особистому авто один зі співробітників даного Департаменту. Причому на власний номерний знак наклеїв номер з написом НАБУ. Їх особисті речі та техніку їм досі не повернули", - резюмував Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-