Онищенко каже, що з ним не зв'язувалися ні прокуратура, ні НАБУ

Онищенко каже, що з ним не зв'язувалися ні прокуратура, ні НАБУ

Укрінформ
Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що прокуратура і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) не зв'язувалися з ним.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ні, зі мною ніхто не зв'язувався, я думаю, їм це особливо не потрібно, оскільки у нас сьогодні й Антикорупційна прокуратура, і прокуратура займаються дискредитацією мого іміджу і тому не проводять будь-які правомірні дії. Це справа сфабрикована, шита білими нитками, мета у них одна – політичний наїзд і відібрати у мене бізнес", - стверджує депутат.

За його словами, у цій справі дві складові – політична та економічна, і він має намір звернутися в Європейський суд з прав людини.

"У мене є стовідсоткові докази політичного підгрунтя всього цього, і враховуючи, що в Україні про це просто ніхто не буде чути, розраховувати на якесь справедливе рішення... не буду. Тому я вирішив це робити через Європейський суд, через який я зможу довести, що це справа політична, і добитися якихось результатів", - додав він.

Онищенко також заявив, що адвокати повідомили його дані керівникові Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому.

При цьому депутат запевнив, що не ховається від слідства.

"Я ніде не ховаюся... У них є мої адреси, мої телефони, мої адвокати. Якщо вони дійсно хочуть проводити чесні слідчі експерименти, я завжди доступний для спілкування з ними. Мої адвокати передали йому (Холодницькому - ред.) мою адресу і номер телефону", - додав він. Депутат зазначив, що його родина перебуває в Києві.

Як повідомлялося, українське бюро Інтерполу отримало матеріали для оголошення Онищенка в міжнародний розшук. Документи перебувають на розгляді генерального секретаріату.

27 липня генпрокурор України Юрій  Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Це повідомлення передали захисту і родичам депутата 28 липня. 29 липня Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії  і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-