Кремль повинен допустити спостерігачів на військові навчання у Криму - Пентагон

Кремль повинен допустити спостерігачів на військові навчання у Криму - Пентагон

Укрінформ
Росія повинна дозволити спостерігачам, у тому числі західним журналістам, бути присутніми на майбутніх військових навчаннях на півдні країни.  

Про це заявив командувач армією США генерал-лейтенант Бен Ходжес, повідомляє Reuters.

"Росіяни могли б полегшити (ситуацію. - Ред.) та гарантувати певну стабільність, якби запросили спостерігачів", - сказав він.

Як зазначається, заплановані маневри повинні відбутися у тому числі і в анексованому Криму. 

Ходжес відмовився давати приблизну оцінку кількості російських військ у Криму, тоді як Україна раніше заявила про 40 тисяч солдатів на півострові.

Представник американської розвідки назвав відсутність запрошення спостерігачів "тривожним розвитком", проте висловив сподівання, що це просто недогляд російського керівництва.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України зажадало від МЗС Росії допустити на територію окупованого Криму Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ з метою надання об'єктивної оцінки ситуації на півострові. 

Але Москва відповіла, що не надаватиме доступ в окупований Крим спостерігачам Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

Раніше ФСБ звинуватила українську розвідку в підготовці терактів у Криму, а президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна "переходить до терору".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-