Світове українство закликає негайно відреагувати на російські провокації у Криму

Світове українство закликає негайно відреагувати на російські провокації у Криму

Укрінформ
Світовий конгрес українців закликає до негайних дій у відповідь на ескалацію військової активності Російської Федерації на українській території, тривожні імперіалістичні амбіції Москви.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає до негайних дій у відповідь на ескалацію військової активності Російської Федерації на українській території, тривожні імперіалістичні амбіції Москви і створену нею величезну загрозу для глобального миру і безпеки», - сказав Чолій.

Він наголосив на важливості засудження таких дій та посилення санкцій проти Москви. «Міжнародному співтовариству вкрай важливо чітко засудити цю ескалацію, якою Російська Федерація продовжує порушувати міжнародне право і домовленості, грубо ігноруючи цінність життів ні в чому не невинних чоловіків, жінок і дітей, які продовжують бути в небезпеці та посилити санкції проти Російської Федерації, поки вона не деокупує Крим і повністю не виконає Мінські домовленості», - зазначили у СКУ.

Конгрес також закликав свої складові організації, українців у діаспорі та друзів України «ще раз привернути увагу урядових високопосадовців, представників ЗМІ і громадян країн проживання української діаспори до тривожної ескалації військової активності Російської Федерації на українськiй території, включно з нарощуванням кількості військової техніки в Криму та Східній Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-