До Панова не мають доступу ані правозахисники, ані адвокат

До Панова не мають доступу ані правозахисники, ані адвокат

Кримська криза
Укрінформ
Правозахисники поки не мають інформації про можливі катування затриманого ФСБ за підозрою у підготовці терактів у Криму українця Євгена Панова.

Про це в ефірі Громадського сказала Алєксандра Крилєнкова, представниця Кримського польового правозахисного центру.

«Для того, щоб цю інформацію отримати (про можливі катування Панова – ред.) потрібно, щоб до нього отримали доступ адвокат чи правозахисники. Але правозахисники в Криму у СІЗО не можуть потрапити, у нас немає туди доступу, тому на сьогодні це лише адвокат», – сказала Крилєнкова.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявила про запобігання терактам в окупованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України, та затримання одного з нібито організаторів «диверсії».

ФСБ оголосила 39-річного українця Євгена Панова, жителя Запорізької області, учасника АТО, співробітником ГУР МО України і звинуватила його в організації терактів на території окупованого Криму.

МЗС РФ уже заявив, що затримані, у тому числі Панов, дали зізнавальні свідчення.

Раніше Кримська правозахисна група заявила про незаконне позбавлення волі українця Євгена Панова, а також завдані йому тілесні ушкодження і, можливо, навіть тортури.

Поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Панова за зверненням його родичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-