Порошенко зв'яжеться з керівництвом Німеччини, Франції та США

Порошенко зв'яжеться з керівництвом Німеччини, Франції та США

Кримська криза
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко доручив МЗС організувати телефонні розмови з керівництвом Німеччини та Франції у трьохсторонньому Нормандському форматі у зв'язку з провокаційними діями Російської Федерації в окупованому Криму.

Про це він заявив під час наради з керівниками силових відомств та МЗС, повідомляє прес-служба Глави держави

"МЗС має організувати телефонні розмови з керівництвом Німеччини та Франції у трьохсторонньому Нормандському форматі, запросити розмови з Віце-президентом США, Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та ініціювати розмову з Президентом РФ Путіним", - йдеться в повідомленні.

Міністру закордонних справ Павлу Клімкіну наказано доручити  керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді безпеки ООН та детально проінформувати про розвиток подій. «Слід звернутися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ максимально посилити присутність спостерігачів ОБСЄ в районі адміністративного кордону з Кримом та вимагати від російської сторони, окупаційних військ допустити представників СММ ОБСЄ до об’єктів в Криму», - сказав Президент.

Раніше повідомлялося, що Порошенко доручив привести у посилену бойову готовність військових, прикордонників, співробітників СБУ та Нацгвардії у зв'язку з провокаційними діями Російської Федерації в окупованому Криму та ескалацією її дій на Донбасі/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-