Політолог: Терактами Путін визначає зону свого геополітичного впливу

Політолог: Терактами Путін визначає зону свого геополітичного впливу

Кримська криза
Укрінформ
На думку політолога Віктора Небоженка, Путін створює єдиний терористичний простір від Києва - до Ніцци і Парижа.

Про це експерт написав на своїй сторінці у Facebook.

"Що стосується звинувачень України з боку Путіна в тероризмі. Після вбивства Шеремета добре видно, що Кремль створює єдиний терористичний простір від Києва до Ніцци і Парижа. Так, методами терору, а не співпраці Путін визначає зону свого геополітичного впливу - від Києва до Парижа, Брюсселя і Берліна. Тому тепер проблема європейської безпеки однакова близька Україні і Європі. І поки в Європі це не зрозуміють, Путін не перестане стимулювати теракти в містах Євросоюзу і загострювати ситуацію в Україні", - вважає Небоженко.

На його думку також, прийшов час переходити до Женевського формату переговорів (США-ЕС-Україна-Росія), "що буде правильно і реально. Але обговорювати вже на цьому, вищому, рівні війну в зоні АТО на Донбасі у зв'язці з Кримом. Це дасть змогу дійти згоди про розміщення миротворчих сил під мандатом ООН не лише на Донбасі, а й в Криму".

Як повідомляв Укрінформ, учора президент РФ Володимир Путін заявив, що керівники України "перейшли до практики терору", коментуючи таким чином повідомлення ФСБ, яка звинуватила українську розвідку в підготовці теракту в Криму.

Офіційний представник Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов назвав цю заяву ФСБ провокацією.

Міністерство оборони України спростувало інформацію, поширену ФСБ, про участь підрозділів Головного управління розвідки МОУ в диверсійній діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим і назвало її спробою РФ відвернути увагу місцевого населення і світової спільноти від перетворення півострова на ізольовану військову базу.

Секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив, що заява ФСБ про те, що Україна нібито готувала теракт у Криму, є брехнею і ще одним елементом гібридної війни проти нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-