Єфремов відкрив двері до війни в Україні - Луценко

Єфремов відкрив двері до війни в Україні - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко переконаний, що саме екс-регіонал Олександр Єфремов відкрив двері до війни в Україні, що підтверджується доказами, які є у слідства.

Про це він заявив у середу  на брифінгу в  ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Єфремов - це чи не перша людина, до якої в мене різко негативне ставлення, згідно доказів, а не емоцій. Згідно доказів, ця людина відкрила двері до війни в нашій країні. Я в цьому переконаний, це не мої емоції, це не гасла - це докази, які є у слідства. Саме на цих доказах грунтується наша підозра, саме на цих доказах, а також нових, які ми сподіваємось добути, грунтуватиметься обвинувальний акт", - сказав він.

Луценко підкреслив, що у справі Єфремова він керуватиметься виключно законом.

"У нас є підстави просити його арешту. У нас є фактаж, навіть від різних осіб, а не тільки від Ландика, як каже його захист. Я б сказав зовсім не від Ландика, який дав достатньо великий масив показів, але він особисто не був свідком дій або вчинків Єфремова. Це також доказ, але не прямий. У нас є прямі докази людей, які особисто бачили дії або заклики Єфремова до  державної зради", - підкреслив він.

Водночас Луценко наголосив, що він зі спокійним серцем підписав усі необхідні документи для затримання та арешту Єфремова і, так само, після завершення слідства проситиме суд про передбачену законом високу міру покарання для екс-регіонала за державну зраду, підтримку тероризму і замах на територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-